STF-merkki Vastuullisuuden Saunavasta-palvelulla

 

 

Asiantuntijamme auttaa sinua hakemaan STF-merkin nopeammin ja helpommin –  vuoden sijaan vain muutamassa kuukaudessa

Visit Finlandin STF-merkki (Sustainable Travel Finland) on erinomainen tapa todentaa matkailuyrityksen vastuullisuus, mutta voi olla vaikea tietää, miten edes pääsee alkuun.  Seven-1 tarjoaa koulutetun vihreän siirtymän asiantuntijan avuksesi merkin hakuun – koko matkan alusta loppuun.

Autamme sinua saavuttamaan tavoitteesi muutamassa kuukaudessa.

 

Palvelemme koko Suomea.
Lähetä sähköpostisi lomakkeella
tai ota yhteyttä Susannaan.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

 

 

 

 

 
Ota yhteyttä:
Susanna Jänkälä

Kehitysjohtaja Visitlo

Digitalisoi matkailua

susanna.jankala@seven-1.com
+358 50 511 9392

Miksi STF-merkki matkailuyritykselle?

Vastuullisuutta edellytetään nykyään jokaiselta matkailualan yritykseltä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Visit Finlandin merkki on erinomainen tapa todentaa yrityksen vastuullisuustyö.

Kuinka merkki hankitaan?

Merkkiä haetaan Visit Finlandilta. Saadaksesi merkin sinulla pitää olla STF:n hyväksymä ympäristö- tai vastuullisuussertifikaatti. Me autamme sinua hakemaan Biosphere-sertifikaattia. Biosphere-sertifiointi toimii verkossa, mikä tekee siitä nopean, joustavan ja kattavan. Se sopii erinomaisesti monenlaisille matkailuyrityksille.

Kauanko merkin hankkiminen kestää?

Hakeminen omatoimisesti voi olla yli vuoden mittainen prosessi. Polun läpikäyminen saattaa tuntua monimutkaiselta, kalliilta ja hitaalta. Se vaatii paljon selvittelyä ja opiskelua. Eteen saapuva termiviidakkokin hämmentää. Vastuullisuuden Saunavastassa asiantuntijamme tulevat avuksesi. He ovat mukanasi alkumetreiltä ja luotsaavat sinua lähtöpisteestä aina STF-merkin hakemiseen. Autamme sinua saavuttamaan tavoitteesi vuoden sijaan muutamassa kuukaudessa.

 

Hakuprosessin kesto ja työmäärä

  • Aloituksesta merkin hakemiseen 3–4 kk.
  • Josta yrityksen oma ajankäyttö noin 5–7 työpäivää.
  • Optiot: hiilijalanjäljen laskenta ja vastuullisuusviestintäsuunnitelma.

Vastuullisuuden Saunavasta-palvelu lyhyesti

  • Autamme sinua hakemaan STF-merkkiä.
  • Autamme hakemaan STF:n hyväksymää Biosphere-sertifikaattia.
  • Kartoitamme yrityksesi nykytilanteen.
  • Laadimme yrityksellesi kehityssuunnitelman.
  • Neuvomme sinut oikealle polulle vastuullisuusviestinnässä.
  • Kaikki koulutetun vihreän siirtymän asiantuntijan ohjaamana.

Kun olet päättänyt aloittaa vastuullisuustyön, voit aloittaa huoletta nykytilasta riippumatta.

 

Polku matkailuyrityksen STF-merkkiin

Matkailualalta odotetaan vastuullisuutta, mutta yrityksille voi olla vaikea hahmottaa, mistä tulisi aloittaa. Visit Finlandin STF-merkki ohjaa sanojen sijaan konkreettisiin tekoihin.

Liitä vastuullisuus osaksi kestävää liiketoimintaa

Merkin myötä vastuullisuus tulee osaksi liiketoimintaasi ja viestintääsi. Joudut mahdollisesti miettimään toimintaasi uudelta näkökannalta, mutta vastuullisuustyö maksaa nopeasti itsensä takaisin. Se on jo nyt paitsi myyntivaltti myös vaatimus kansainvälisillä markkinoilla.

Visit Finland ja paikalliset matkailuorganisaatiot painottavat merkin saamista. Merkin saatuasi olet mukana Visit Finlandin kansainvälisessä myyntiverkostossa.

Yhdistä vihreä siirtymä  markkinointiviestintään

Vastuullisuuden Saunavastassa Seven-1:n asiantuntijat ovat apunasi alkupisteestä aina merkin hakemiseen. Meillä on paitsi 20 vuoden kokemus matkailumarkkinoinnista ja viestinnästä, meidän koulutettu Vihreän siirtymän asiantuntijamme on käytettävissäsi koko projektin ajan.

STF-sertifikaatti
”Sertifikaatin haussa löytyi myös säästökohteita, joita ei aiemmin osattu ajatellakaan vastuullisuuden kannalta. ”
– Sertifiointiprosessin antia

Biosphere –  kansainväliseen matkailuun sopiva sertifikaatti

STF-merkin saaminen edellyttää, että yrityksellä on STF:n hyväksymä ympäristö- tai vastuullisuussertifikaatti. Mikäli yritykselläsi ei sellaista ole, autamme sinua sen saamisessa.

STF:n hyväksymiä sertifikaatteja on lähemmäs kolmekymmentä. Osa on tarkasti alakohtaisia, kuten uimarannoille ja vierasvenesatamille myönnettävä Blue Flag. Osalla taas ei ole tarkkaa toimialaa, kuten Ekokompassilla tai ISO 14001:lla.

Oikean sertifikaatin valinta voi olla työlästä. Vastuullisuuden Saunavastassa suosittelemme kansainvälistä Biosphere-sertifikaattia, jota hallinnoi pian 30 vuotta alalla toiminut Responsible Tourism Institute (RTI). Biosphere on vastuullisuussertifikaatti, joka pohjaa YK:n Agenda 2030:n tavoitteisiin. Se soveltuu kaikille matkailualan toimijoille.

Usein sertifioinnin saaminen voi kestää auditointivaiheineen jopa yli vuoden. Matkailualalla tämä tarkoittaisi, että yksi kokonainen sesonki olisi menetetty. Biosphere on mahdollista hankkia alle kahdessa kuukaudessa. Nopeuden lisäksi Biospheren etuja ovat kansainvälisyys, keveys ja hinta.

Vastuullisuuden Saunavastassa käyt yhdessä asiantuntijamme kanssa lävitse Biospheren vaatimukset ja koostat hänen kanssaan sertifikaattiin vaadittavat dokumentit.

Sertifiointiprosessi Vastuullisuuden Saunavasta-palvelun avulla

Sekä Biosphere että STF toimivat verkossa. Molemmat osaltaan ohjaavat sertifiointityötä ja toimivat dokumentaation tallennuspaikkana. Työ alkaa luomalla tarvittavat tunnukset molempiin verkkopalveluihin.

1. Nykytilan kartoitus

Vastuullisuuden Saunavastassa käyt yhdessä asiantuntijamme kanssa lävitse STF-merkkiin sisältyvän itsearvioinnin.

2. Vastuullisuusviestinnän aloitus

Viestintä on yksi tärkeimmistä vastuullisuuteen liittyvistä toimenpiteistä. STF ja Biosphere-sertifikaatti myös edellyttävät vastuullisuusviestintää.

3. Kehityssuunnitelma

STF-merkin ja koko vastuullisuustyön tärkein osuus on yrityksen kehityssuunnitelman laatiminen. 

4. Tietojen lisääminen palveluihin

Täydennämme tarvittavat tiedot sekä STF- että Bioshpere-palveluihin, jotta serfifiointisi mahdollistuu. 

5. Optio: Viestintäsuunnitelma

Tarvittaessa laadimme yrityksellesi selkeän vastuullisuusviestinnän sisältökalenterin seuraavalle vuodelle. 

6. Optio: Hiilijalanjäljen laskenta

Tarvittaessa asiantuntijamme laskee hiilijalanjälkesi muutaman edellisen vuoden ajalta.

Palvelun rakenne

 

Kartoitamme yrityksesi nykytilanteen

Kun yritys aloittaa vastuullisuustyön, ensimmäinen konkreettinen teko on yrityksen nykytilanteen kartoitus. Vastuullisuuden Saunavastassa käyt yhdessä asiantuntijamme kanssa lävitse STF-merkkiin sisältyvän itsearvioinnin.

Jotta voit hakea merkkiä ja Biosphere-sertifikaattia, sinun ei tarvitse olla valmiiksi vastuullisuuden mallioppilas. Tärkeintä on, että tiedämme nykytilanteen ja pyrimme sen pohjalta kohti parempaa. Kartoitus ei siis ole arviointitilaisuus, vaan aloitus vastuullisuustyölle.

Itsearviointi kattaa laajan joukon kysymyksiä kaikilta vastuullisuuden pilareilta: taloudellinen vastuullisuus, sosio-kulttuurinen vastuullisuus sekä ekologinen vastuullisuus. Arvioinnin pohjalta laadimme sinulle kehityssuunnitelman.

Yksi kiistattomia itsearvioinnin ja Biosphere-sertifikaatin etuja on, että todennäköisesti huomaat yrityksesi jo toimivan vastuullisesti monellakin tavalla. Asioihin ei ole vain tullut kiinnittäneeksi huomiota. Samalla havaitset niitäkin seikkoja, joihin on helppo puuttua ja korjata.

Oikealle polulle kestävyysviestinnässä

Viestintä on yksi tärkeimmistä vastuullisuuteen liittyvistä toimenpiteistä. STF-merkki ja Biosphere-sertifikaatti myös edellyttävät vastuullisuusviestintää.

Vastuullisuusviestintä on samalla markkinointikeino. Sen avulla kerrot asiakkaillesi, miksi sinun tuotteesi on oikea valinta. Tämän päivän matkailija on tiedostava ja etsii kestäviä vaihtoehtoja.

Vastuullisuuden Saunavastassa tulet asiantuntijoidemme kanssa huomaamaan, että todennäköisesti toimintasi on jo nyt kestävällä pohjalla. Tulet havainneeksi niitä arkisia tekoja, joista kannattaa viestiä potentiaalisille asiakkaillekin.

Samalla toteutamme verkkosivuillesi kestävyys-osion ja laadimme kanssasi ensimmäiset viestintätoimet niin someen kuin muille käyttämillesi kanaville. Autamme myös graafisen viestintämateriaalin tuottamisessa.

Laadimme kehityssuunnitelman

Merkin ja koko vastuullisuustyön tärkein osuus on yrityksen kehityssuunnitelman laatiminen. Kehityssuunnitelma alkaa nykytilan arvioinnista, jonka pohjalta laadimme kehitystoimet.

Vastuullisuuden Saunavastassa olet yhdessä asiantuntijoidemme kanssa jo kartoittanut yrityksesi nykytilan alkaen itsearvioinnista ja mahdollisesti hiilijalanjäljen laskemisesta aina Biospheren vaatimiin dokumentteihin. Loppu on enää sanallistamista ja asioiden laittamista paperille.

Kehittämissuunnitelma sisältää päivitettävän toimenpidetaulukon, joka ottaa huomioon yrityksesi koko toiminnan kaikilla kestävyyden osa-alueilla: taloudellinen, ekologinen ja sosiokulttuurinen kestävyys.

Lisäpalvelut

 

1. Vastuullisuuden viestintäsuunnitelma

Onnistunut viestintä on suunnitelmallista, pitkäjänteistä ja monikanavaista. Viestintä vaatii myös resursseja. Vastuullisuusviestinnässä on lisäksi huomioitava viestin kohde sekä se, että ei syyllisty viherpesuun eli omien toimien liioitteluun, eikä myöskään viherhyssyttelyyn eli toimien vähättelyyn.

Vastuullisuuden Saunavastassa laadimme yrityksellesi selkeän sisältökalenterin seuraavalle vuodelle. Autamme viestien muotoilussa ja kuvien valinnassa. Sovimme tulevalle vuodelle päivämäärä, jolloin tarkastamme, olemmeko pysyneet laaditussa suunnitelmassa.

2. Hiilijalanjäljen laskenta

Hiilijalanjäljen laskeminen on työkalu, jonka avulla yritys pystyy hahmottamaan omat päästönlähteensä sekä sen pohjalta löytämään potentiaaliset säästökohteet. Yritykselle hiilijalanjäljen pienentäminen on ympäristön huomioimisen lisäksi eurojen säästämistä.

Kuten muussakin vastuullisuustyössä, myös hiilijalanjäljen pienentämisessä lähdemme liikkeelle nykytilan kartoittamisesta.

Vastuullisuuden Saunavastassa Vihreän siirtymän asiantuntijamme laskee hiilijalanjälkesi parin edellisen vuoden ajalta.

Laskennassa otamme huomioon yrityksesi koko toiminnan. Voi kuulostaa työläältä, mutta laskemiseen tarvittavat dokumentit todennäköisesti jo löytyvät kirjanpidostasi.

Skip to content