Brändäys ja logot ovat mainostoimisto Seven-1:in erikoisosaamista

Brändäys ja logot

Yritysilme, brändi ja brändinhallinta

Seven-1:ilta saat kaikki palvelut brändäykseen – yritykselle, tuotteelle, henkilölle tai alueelle. Brändi syntyy asiakkaasi korvien välissä kaiken sen tuloksena mitä teet. Brändäys tarkoittaa tavoitteellista mielikuvien luomista. Autamme pukemaan brändisi kuviksi ja sanoiksi.

Brändäys kannattaa – Seven-1 palvelee:

 • Yritysilmeen suunnittelu, brändin visuaalinen identiteetti: logot ja merkit, värit, fontit, kuvienkäyttötyyli
 • Yritysilmeen sovellukset: käyntikortit, ppt-pohjat, uutiskirjepohja, logopaidat, autoteippaukset, ikkunateippaukset, pakkaukset, mainoskynät, messuständit, rollupit ja paljon muuta. Jotta brändäys olisi helppoa kaikkialla missä toimit.
 • Brändin määrittely: brändipersoona, nimi, kieli, tarina, arvolupaus, moniaistisuus: miltä brändisi tuoksuu, tuntuu, maistuu, kuulostaa; tone of voice eli brändin äänensävy
 • Brändinhallinta: helppo brändityökalu Suosio™ – uudenlainen graafinen ohjeisto – jolla yritysilmeen käytöstä tulee helppoa kaikille organisaatiossasi. Viestintä on yhtenäistä niin paperilla, verkossa kuin liiketiloissa.

Seven-1 keksii nimen yritykselle, tuotteelle tai verkkosivulle

Firman nimestä tulee helposti tuskaisa prosessi, jos nimi ei ole jo valmiina mielessä. Mutta ei hätää, mainostoimisto Seven-1 palvelee, kun olet perustamassa yritystä tai tarvitset uuden nimen jo toimivalle yritykselle.

Nimen suunnittelu yritykselle sisältää aina nämä ennakkotutkimukset:

 • Nimen rekisteröitävyys PRH:n yritys- ja tavaramerkkitietokannoista, tarvittaessa myös kansainvälisistä tavaramerkkirekistereistä
 • Verkkotunnuksen saatavuus (domainnimi)
 • Sosiaalisen median tilit tarkalla nimellä tai sopivalla muunnoksella
 • Tarkistus Googlesta, ettei nimi ole jossain käytössä mitä yritys- ja tavaramerkkirekisterit eivät ole paljastaneet tai tavalla, josta voi koitua harmia.

Hyvä yritysnimi kuvaa ainutkertaisella ja muistettavalla tavalla asiakkaasi saamaa lisäarvoa. Se voi olla konkreettinen hyöty tai tunnekokemus. Hyvä nimi henkii yrityksesi arvoja ja toimintatapaa – kuten hyvä yritysilmekin.

Haluatko tietää vähän enemmän, ennen kuin painat Ota yhteyttä -nappia?

Hae kahvia ja ota mukava asento. Kerromme mielellämme, mitä Seven-1 ajattelee brändistä ja mitä periaatteita noudatamme suunnittelussa. Kyllä, me olemme periaatteen mainostoimisto.

Käymme läpi:

 • Saatko logosi mahtumaan herneeseen?
 • Mikä on brändi ja miksi se on elintärkeä sinunkin yrityksellesi?
 • Brändi ei ole mainostoimiston keksintö. Se on ihmisen geeneissä.
 • Brändi syntyy, rakensit tai et – siksi brändäys on tärkeää
 • Neljä vahvan brändin kulmakiveä
 • Mitä eroa on logolla ja liikemerkillä, brändillä ja yritysilmeellä?
 • Millaista on tilata logo Seven-1:ilta?

Aloitamme kauhutarinalla.

Saatko logosi mahtumaan herneeseen?

Kun katsot yrityksesi logoa somessa puhelimen näytöllä, harmittaako sinua miltä se näyttää niin pienessä koossa?

Onko logosta liikkeellä hieman eri versioitakin? Tietääkö kukaan, mikä on virallinen versio ja minne se on tallennettu? Löytävätkö kaikki sen heti oikeassa tiedostomuodossa lähetettäväksi lehteen tai sponsorointikohteelle?

Näyttääkö yrityksesi väri aivan erilaiselta painettuna ja verkkosivuilla? Vaihtuuko fontti toisella koneella ja esitys leviää kuin Jokisen eväät?

Tuntuuko sinusta, että viestintämateriaalit tehdään kuin villissä lännessä? Jokainen soveltaa miten parhaaksi näkee. Tarjoukset ovat eri maailmasta kuin verkkosivut, jotka näyttävät ihan eriltä kuin käyntikortit, jotka eivät muistuta yhtään firman autoja, jotka ovat eri paria työasujen kanssa.

Jos tämä kuulostaa tutulta, menetät hermojen lisäksi rahaa.

Helppo brändinhallinta voikin muuttaa elämäsi tai ainakin liiketoimintasi. Yritysilme voi olla avain parempaan asiakasuskollisuuteen ja muhkeampaan katteeseen.

Mikä on brändi ja miksi se on elintärkeä sinunkin yrityksellesi?

Brändi: se mitä sinä, yrityksesi ja tuotteesi tekevät ja mitä ainutlaatuista lisäarvoa asiakas kokee saavansa siitä. Kokemukset, odotukset, tunnelataus, mielikuvat ja tarinat saavat hänet valitsemaan juuri sinut.

Lisäarvon ansiosta hän on valmis maksamaan sinulle enemmän kuin kilpailijallesi.

Brändin lisäarvo voi olla käytännön hyöty tai tunneasia

Vahva brändi vetoaa sekä tunteeseen että järkeen. Me valitsemme tunteella mutta haluamme perustella järjellä. Ihan sama olemmeko ostamassa kumisaappaita vai hävittäjälentokonetta.

Brändi on vastalääke pelkällä hinnalla kilpailemiselle. Brändäys auttaa menestymään kilpailussa ja parantaa kannattavuutta.

Kun asiakas tunnistaa sinut yritysilmeestä ja tietää mitä saa, hän on valmis maksamaan hintasi. Jos asiakas ei muuten osaa tehdä eroa sinun ja kilpailijoiden välillä, hinta ratkaisee.

Brändi ei ole mainostoimiston keksintö. Se on ihmisen geeneissä.

Monestiko olet myyjänä joutunut tilanteeseen, jossa kaupankäynti tyssää loppumetreillä? Monestiko olet itse lykännyt kuumottavaa päätöstä?

Tällaisia me ihmiset olemme. Epäluuloisia ja varovaisia jänishousuja. Luonnonvalinta on karsinut rohkeimmat duudsonit keskuudestamme.

Me jäljelle jääneet välttelemme riskejä. Pysymme tutussa ja turvallisessa. Tuntematon on vaarallinen tai vähintään epäilyttävä.

Tähän brändien olemassaolo pitkälti perustuu. Tuttujen suosimiseen.

Brändi syntyy, rakensit tai et – siksi brändäys on tärkeää

Brändi ei synny kulmahuoneissa, vaan kaduilla, kahvipöydissä, ihmisten mielissä ja puheissa. Se voi syntyä ilman että sinä tai me laitamme tikkua ristiin.

Mutta tuoko tämä luonnonlapsena kasvava brändi rahaa niin paljon kuin voisi?

Siksi brändäys eli tavoitteellinen brändin rakentaminen on tärkeää. Ohjaat sitä suuntaan, joka tukee liiketoimintaasi.

Brändäyksen ydin paljaimmillaan: mitä tunteita haluat herättää ja kenessä, jotta kauppa käy?

Brändäys ei ole jotain, jota isot yritykset tekevät suurella mainosbudjetilla. Brändäys ei tarkoita, että sinun pitäisi tavoitella suurta ja kaikkien tuntemaa tuotemerkkiä. Pienikin firma voi rakentaa vahvan brändin, jolla on valtava tunnearvo paikallisille ihmisille tai vaikka pienellekin asiakaskunnalle – ja sinulle myös suuri rahallinen arvo.

Miten siis teet brändäys tapahtuu oikein, ja luot menestyvän brändin? Ja miten yritysilmeen tai brändin voi sössiä ja lappoa seteleitä Kankkulan pohjattomaan kaivoon?

Neljä vahvan brändin kulmakiveä

Tiivistettynä:

Älä yritä olla suurin, kaunein ja paras. Ole erottuva, tunnistettava ja näkyvä. Älä pelkää herättää tunteita.

1. Lupaa ja lunasta

Verrataanpa kahden firman mainosta. Toinen lupaa olla laadukas ja luotettava. Toinen lupaa hoitaa homman 24 tunnin kuluessa tilauksesta tai rahat takaisin.

Kummalta sinä tilaisit?

Lupaa siis jotain merkityksellistä asiakkaallesi. Luo odotuksia ja täytä ne. Asiakkaasi tietää mitä saa ja kokee siksi ostamisen turvalliseksi. Tästä varmuudesta hän on valmis maksamaan ekstraa.

Tässä kohtaa moni yritys kompastuu. Joko ei uskalleta luvata jotain tai ei osata kertoa omista ainutlaatuisista asiakashyödyistä. Tyydytään olemaan laadukas ja luotettava kuten 2387 muutakin yritystä.

Entä kun väistämättä joskus epäonnistut reteän lupauksesi pitämisessä? Sitten paikkaat kämmin ruhtinaallisesti – ja hurmaat asiakkaasi vielä perusteellisemmin kuin jos olisit onnistunut heti.

Ameriikassa ne osaavat tämän(kin). Siellä moka nähdään tilaisuutena voittaa asiakkuuksia. Ja tehdä lisää rahaa.

Puuttuuko sinulta erottuva, tehokas arvolupaus? Seven-1:n Myyntisauna auttaa tässä. Siinä laitamme myyntipuheesi perusteet kuntoon päivässä.

2. Ole tunnistettava heti ja kaikkialla

Logot ovat yritysilmeen jalokiviä ja jokaisen yrittäjän ylpeys. Tekisi mieli kertoa logolla yrityksen historia vuodesta 1923.

Mutta jos logoon lastataan kaikki, mitä yritys on ja tekee, siitä tulee liian monimutkainen. Se ei jää mieleen.

Logo ohjaa tyytyväiset ostajat luoksesi uudelleen ja erottaa sinut kilpailijoista. Siksi logon on niin tärkeä olla helposti tunnistettava ja muistettava.

Sama koskee yritysvärejä. Valitsemme yrityksesi tunnisteväreiksi värejä, jotka on helppo muistaa ja jotka näyttävät mahdollisimman samalta eri materiaaleissa. Näin brändisi pysyy tunnistettavana, missä ikinä näytkin. Brändinhallinta on ennen kaikkea yhtenäisyydestä ja tunnistettavuudesta huolehtimista.

Tunnistettavuus on Seven-1:ille ykkösjuttu yritysilmeen suunnittelussa. Voisimme saarnata tunnistettavuudesta enemmänkin, mutta jääköön nyt tähän.

3. Tule tutuksi – laita logosi kaikkialle

Näkyykö logosi autoissa, työvaatteissa, kahvimukeissa, kynissä, paperikasseissa, matoissa, ikkunoissa, kadulla…?

Mitä enemmän yrityksesi näkyy, sitä tutumpi siitä tulee. Ja tuttuun luotetaan, tutulta ostetaan. Ihmisen pitää kohdata yrityksesi (esim. nähdä logo) 5–7 kertaa, ennen kuin hän on valmis ostamaan.

Hyödynnä siis kaikki paikat, joissa brändisi voi päästä kosketuksiin asiakkaiden kanssa. Jos et käytä yritysilmettäsi siellä missä toimit, heität ilmaista mainontaa roskiin.

4. Pysy tuttuna

Uskollinen asiakas rakastaa sinua juuri tuollaisena kuin olet. Menestyvät brändit onkin tehty johdonmukaisuudesta ja pitkäjänteisyydestä.

Turnauskestävyyttä koetellaan, kun pitäisi katsella omaa logoa vuodesta toiseen. Mutta vaikka sinä kyllästyisit, asiakkaasi eivät. He haluavat ostaa juuri sinulta ja tunnistavat sinut yritysilmeestä.

Ilmeuudistuksille on paikkansa. Pelkkä vaihtelunhalu ei ole sellainen. Ei kannata heittää menemään yritysilmeeseen vuosien varrella kiinnittyneitä rahanarvoisia mielikuvia.

Seven-1:in lähtökohtana on suunnitella yritysilmeitä, joita jaksaa katsoa vuosikymmeniä.

Siinäpä neljä tärkeää rakennuspalikkaa brändäykselle. Niitä noudattamalla olet hyvää matkaa kohti brändiuskollisuutta, kannattavampaa hinnoittelua ja brändipääomaa eli mielikuvien rahallista arvoa. Samat brändäyslait toimivat niin kuluttaja- kuin yritysmyynnissä.

Katso Slidesharesta luovan johtajamme Juha Tahvosen esitys brändin merkityksestä myynnissä.

Mitä eroa on logolla ja liikemerkillä, brändillä ja yritysilmeellä?

Hifistellään hieman graafisen suunnittelun termeillä. Logo tarkoittaa oikeasti yrityksen tai tuotteen nimen kirjoitustyyliä. Esimerkkinä Coca-Colan logo –kiemuraiset kirjaimet, joilla nimi on kirjoitettu.

Logon yhteydessä on usein liikemerkki, kuvallinen symboli. Coca-Colalla on vain logo, mutta Pepsillä on myös merkki: sini-puna-valkoinen pallo.

Yhdessä liikemerkki ja logo muodostavat yritystunnuksen eli liiketunnuksen. Arjessa näitä kaikkia sanotaan logoksi. Tässäkin tekstissä olemme puhuneet vain logosta.

No mikä ero on brändillä ja yritysilmeellä? Yritysilme on osa brändiä – sen kääre. Sisin on tietysti tärkein; brändi on ennen kaikkea tekoja. Mutta jos hyvältä toiminnaltasi puuttuu hyvä kääre, asiakkaat eivät löydä sinua tai valitsevat kilpailijan, koska se näyttää paremmalta.

Millaista on tilata logo Seven-1:ilta?

Työmme perustuu tutkittuun tietoon: mikä väri ja mitkä fontit toimivat. Vain selkeän voi havaita, vain havaitun voi tunnistaa, vain tunnistetun voi muistaa. Siksi Seven-1 suunnittelee vain yksinkertaisia, selkeitä logoja. Meillä on vuosien varrella hioutunut prosessi logojen ja yritysilmeiden suunnitteluun.

Näin Seven-1 suunnittelee logon ja yritysilmeen

 1. Aloituspalaveri. Käymme yhdessä läpi toiveesi ja tarpeesi. Mistä brändissäsi on kyse?
 2. Moodboard (suomeksi vaikkapa tunnelmataulu tai leikekirja). Saat nähtäväksesi parisivuisen moodboardin, johon olemme koonneet inspiraation lähteeksi kuvia ja sanoja, jotka kuvastavat brändiäsi keskustelumme perusteella. Kokoamme moodboardiin myös toimialan logoja. Jos näytät vihreää valoa, rupeamme hommiin kahvi- tai teemukein varustautuneina.
 3. Logon ja visuaalisen ilmeen suunnittelu. Yritys tarvitsee ehdottomasti logon, mutta ei liikemerkkiä. Seven-1 suunnittelee aina logon yhteyteen myös merkin, koska se antaa enemmän mahdollisuuksia luoda tunnistettavuutta. Tunnuksen yhteyteen voi tulla myös slogan tai toimialakuvaus.
 4. Saat logon nähtäväksesi. Jotta sinulle ei tule valintaähkyä, näytämme vain yhden ehdotuksen. Millainen on hyvä logo? Niin yksinkertainen, että siihen tekisi mieli lisätä jotain. Olemme suunnitelleet myös muutaman sovelluksen malliksi, miltä logo näyttää luonnollisessa elinympäristössään.
 5. Mahdolliset muutokset ja uusi logoehdotus.
 6. Esittelytilaisuus. Jos haluat, tulemme esittelemään uuden logon ja ilmeen koko organisaatiollesi tai valitulle porukalle.
 7. Ilmeen sovellukset. Jos olet tilannut Suosion (kannattaa tilata), suunnittelemme kaikki siihen kuuluvat yli 50 tuotteen mallit.

Nyt sinulla on yritysilme, jolla edistät kauppaa kaikkialla missä yrityksesi toimii.

Suosiolla onnistuu kustannustehokkaasti myös pienyrityksen brändäys. Saat heti yli 50 sovelluksen designin yritysilmeestäsi logopaidasta autoteippaukseen ja käyntikorttiin.

Tutustu täällä brändityökalu Suosioon.

Haluatko tietää lisää tai saada tuotteen käyttöön?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun

Arttu Saastamoinen

Toimitusjohtaja, yrittäjä

arttu.saastamoinen@seven-1.com
050 077 9090

Jaa:

Muut palvelut

Skip to content