Digimarkkinointia ryhtymisrajoitteisille. Eli jos digiloikkiminen hengästyttää

BRÄNDÄÄ TAI KUOLE – MARKKINOINNIN NOITAVASARA
Seven-1
24 huhtikuun, 2020
Brändää tai kuole on kaikkia niitä varten, joilla on halu saada enemmän myyntiä ja lisää asiakkaita tai äänestäjiä tai samalla lailla ajattelevia mahdollisimman vähällä vaivalla. Vähällä vaivalla ei tarkoita evääkään väräyttämättä, vaan fiksua toimintaa: tekemällä vähän, mutta säännöllisesti ja pitkällä aikavälillä. Ja ilman valtavia rahallisia panostuksia. 

Brändää tai kuole kertoo kuinka:

  • kasvatat organisaatiosi, tuotteidesi tai henkilösi brändiarvoa
  • laitat myyntipuheesi kuntoon
  • valitset omaan toimintaasi soveltuvat, tehokkaat (digi)markkinointivälineet.
  • pidät markkinointikoneiston käynnissä ja järjestyksessä
  • vältät vahingollisia mainosalan harhaoppeja ja yleisiä pöljyyksiä

Lisäksi pystyt mittaamaan toiminnan tehoa etkä syydä rahaa hyödyttömiin puuhiin. Osaat ostaa suunnittelupalveluita ja mediatilaa niin, että saat rahoillesi enemmän vastinetta kuin useimmat kilpailijasi. Ja luultavasti sinulla on myös ollut hauskaa asioihin tutustuessa. Tavoitteeni on, että naurat – jos et jutuilleni – niin viimeistään matkalla pankkiin, koska nykyään matka lähimpään pankkiin on niin pitkä, että sellaisessa reissussa alkaa väkisinkin naurattaa jo ihan tilastollisista syistä.

Ajattele markkinointia kuten kuntoilua. Kaikki tiedämme, että hetken rimpuilu salilla isojen painojen kanssa tai maraton kylmiltään ei tuota tuloksia, vaan vie reuhtojan pikemminkin ambulanssiin kuin palkintopallille. (Tämän idean pöllin Alf Rehniltä: https://markkinointisummit.fi/miksi-markkinointi-on-kuin-kuntoilu-ja-epaonnistuu-samoista-syista/). En siis tule suosittelemaan sinulle isoja mainoskampanjoita tai nopeita brändiuudistuksia.

Tulet kuitenkin näkemään suosituksia valituista markkinointituotteista ja palveluista (≈ Seven-1:n palveluita). Kaikki tieto on ilmaista, eikä sinun ei tietenkään ole pakko ostaa mitään, eikä tuntea huonoa omatuntoa siitä, paitsi ehkä vähän. Jos omatunto hirveästi kolkuttaa, jaa näitä juttuja eteenpäin, niin se on sitten sillä selvä.

Ilmaisuudesta huolimatta sinulla olisi hyvä olla vähintään ”kuntoilijan” tasoinen sitoutuminen säännölliseen toimintaan – mutta siis vain muutama minuutti kerrallaan. Miksi? Koska joudut itse hommiin. Suosittelen välillä tehtäväksi pienen digimarkkinointitehtävän. Sen tehtyäsi voit lopun päivää keskittyä muihin hommiin ilman paineita järkyttävän työläistä markkinointiurakoista, kuten lähiökirjaston päällä leijutettavasta kuumailmapallosta ja siitä tiputeltavista seteleistä, joihin satunnaisesti liimattujen tarrojen avulla onnekas löytäjä saisi 12 % alennusta firmasi logolla varustetusta kesäpiposta. Älä nyt sitä ainakaan tee!

[ Ensimmäinen tehtävä: lataa brändikukan työpohja, tulosta se ja laita seinälle näkyvään paikkaan, niin että voit kirjoittaa siihen. Voit myös tilata valmiiksi tulostetun A-2 koon brändikukkapohjan ilmaiseksi tästä: suosio.com/brandikukka ]

Seven-1 on rovaniemeläinen mainostoimisto. Teemme pieniä ja keskisuuria ihmeitä asiakkaillemme ympäri Suomen: yritys-ja tuoteilmeitä, myyntiviestejä ja verkkoratkaisuja. Kumppaniverkostomme kautta voimme tarjota sinulle ratkaisuja myös mediavälineisiin, painotuotantoihin, valokuvaamiseen ja kielenkäännöksiin. Seven-1 on toiminut vuodesta 2004.

Ota yhteyttä, tai tule käymään. Keitetään kahvit!
016 318 477 | posti@seven-1.com