Hakukoneoptimointi

Teknisellä ja sisällön hakukoneoptimoinnilla lisää kävijöitä sivuillesi

Löydy hakukoneesta (lue: Googlesta), kun ostohaluinen henkilö etsii. Lähes 90 % netin käyttäjistä kartoittaa tuotteita ja palveluja hakukoneiden avulla ennen ostosta.

Me netin käyttäjät olemme kiireisiä, kärsimättömiä ja laiskoja. Emme jaksa selata hakutulossivuja kovin pitkälle.

Siksi tarvitset hakukoneoptimointia (SEO eli search engine optimization). Hakukoneoptimoinnin tavoitteena on nostaa yrityksesi mahdollisimman lähelle kärkeä hakutuloksissa sekä kasvattaa orgaanista, luonnollista liikennettä sivustollesi.

Orgaaninen liikenne on tuottoisaa, sillä hakukoneesta sivuillesi klikannut ihminen on altis ostamaan. Hänhän etsii juuri sinun tarjoamaasi tuotetta ja kokee sivustosi kiinnostavana.

Seven-1 palvelee hakukoneoptimoinnissa:

  • Hakukoneoptimoinnin suunnittelu sivustollesi
  • Avainsanojen listaaminen ja niiden läpikäynti kanssasi
  • Hakusanasuunnitelman laatiminen
  • Ohjeistus hakukoneoptimoituun sisällöntuotantoon
  • Varmistamme, että hakukoneoptimoinnin mahdollistavat pluginit eli WordPressin lisäosat on asennettu sivuillesi
  • Määrittelypalaveri, jossa keräämme taustatiedot

Hakukoneoptimointi tekee verkkosivuista sekä käyttäjäystävälliset että hakukoneystävälliset

Hakukoneystävälliset www-sivut toimivat nopeasti ja eri laitteilla. Sisällöstä löytyy hakusanoja, joilla ihmiset etsivät yritystäsi. Hakukonenäkyvyyteen vaikuttaa hyvin moni muukin asia, mm. sivuston ikä ja paljonko sinne osoittaa linkkejä ja mistä.

Tekninen SEO

Tekninen hakukoneoptimointi auttaa Googlen hakurobotteja ymmärtämään verkkosivujen sisältöä. Hakukoneystävällisen sivuston teknisiä ominaisuuksia:

  • Selkeä rakenne, jossa hakurobotin on mukava suunnistaa. Myös ihminen tykkää sivustoista, joilla ei heti eksy.
  • Nopea latautuminen ja toiminta
  • Responsiivisuus eli toimii hyvin eri laitteilla, mobiiliystävällisyys yhä isompi plussa Googlen silmissä
  • Turvallisuus, liikenne suojattu SSL-sertifikaatilla

Sisällön SEO

Google pyrkii kouluttamaan hakurobottinsa ajattelemaan kuten ihminen. Mutta kuvia ne eivät osaa ainakaan vielä tulkita, vaan löytävät sivustosi Internetin valtamerestä sanojen avulla. Jos sivusto näkyy huonosti Googlessa, syy on usein liian vähäinen tekstin määrä.

Sanojen perusteella hakurobotit päättelevät, mistä sivulla kerrotaan ja löytyykö sieltä hyvä vastaus googlettajan hakuun. Viljele sisällössä sanoja, joilla haluat tulla löydetyksi. Kirjoita niillä sanoilla, joita asiakkaasi käyttävät.

Oikeiden sanojen löytämisessä auttaa avainsanatutkimus, joka on keskeinen työvaihe hakukoneoptimoidun tekstin tuottamisessa.

Hakukoneystävällinen sisältö ei ole kuitenkaan pelkkää tekstiä. Kaikkein herkullisin sisältö on sellainen, jossa aihetta on käsitelty monipuolisesti ja tekstin tukena on kuvia, infograafeja, videoita jne.

Ilman mietittyä sisältöä ei pääse kiipeämään kovin korkealle hakutuloksissa.

Somen vaikutus hakukonenäkyvyyteen

Kun annat kävijöille hyödyllistä, viihdyttävää tai tunteita herättävää sisältöä, he saattavat hyvinkin jakaa sivusi sosiaalisessa mediassa.

Somejaot eivät suoraan vaikuta hakutulosten järjestykseen, mutta ahkerasti jaettu sisältö kielii hakukoneelle hyvästä sisällöstä. Verkkosivuille kannattaakin laittaa somejakonapit.

Hakukoneoptimointi vs. hakusanamainonta

Hakukoneoptimointi on pitkäjänteistä ja jatkuvaa työtä, jossa ei ole pikavoittoja. Hedelmät pääset korjaamaan usein vasta kuukausien päästä. Mutta saat nauttia niistä pitkään. Orgaaninen, SEOn avulla saatu liikenne on kaikkein kustannustehokkain tapa saada lisää kävijöitä verkkosivuille.

Hakusanamainonta (Google-mainonta, Google Ads) puolestaan tuo nopeita tuloksia ja yleensä taatun määrän kävijöitä sivuille.

Hakukoneoptimointi ja hakusanamainonta tukevat toisiaan. Hakukoneoptimoinnissa valituissa avainsanoissa on aina mukana valistunutta arvausta. Google-mainosten kautta saat testattua tietoa, mitkä avainsanat ja lauseet toimivat parhaiten eli tuovat eniten kävijöitä.

Näet mihin sisällön optimoinnissa kannattaa jatkossa panostaa.

 

Haluatko tietää lisää tai saada tuotteen käyttöön?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun

Arttu Saastamoinen

Toimitusjohtaja, yrittäjä

arttu.saastamoinen@seven-1.com
050 077 9090

Jaa:

Muut palvelut

Skip to content