Pakkaussuunnittelu rakentaa brändiä

Pakkaussuunnittelu

Brändiäsi tukevat, toimivat pakkaukset

Pakkaus on elintärkeä viestintäkanava asiakkaasi ja sinun välillä. Pakkaus kertoo arvoistasi: millainen pakkaus, sellainen yritys. Pakkaussuunnittelu onkin erittäin vahva brändäyskeino.

Pakkaus suojaa tuotetta ja pitää sen koossa, informoi ostajaa sisällöstä sekä houkuttelee ostamaan. Pakkaus kertoo tarinan kuten kaikki hyvä muotoilu.

Pakkaussuunnittelulla tarkoitetaan tuotteen ulkoasun luomista. Siihen kuuluvat materiaali- ja muotovalinnat sekä kääreessä, laatikossa, tölkissä, pullossa tai muussa pakkauksessa käytettävät grafiikat, värit ja fontit.

Seven-1 ideoi, suunnittelee ja toteuttaa pakkauksesi:

  • Pakkauksen visuaalinen ilme brändisi mukaisesti. Kun tilaat yritysilmeen Suosio-pakettina, saat valmiiksi suunnitellun mallin brändisi mukaisesta paperikassista.
  • Otamme huomioon Valviran edellyttämät asiat, jotka koskevat esimerkiksi pakkausmerkintöjä ja EAN-koodeja.
  • Kartoitamme pakkaussuunnitteluun liittyvät trendit.
  • Annamme näkemystä ja tietoa pakkauksen suunnitteluun liittyvissä asioissa.

 

Vähittäismyyntipakkaus – primääripakkaus eli ensisijainen pakkaus

Vähittäismyyntipakkaus koskettaa tuotetta läheisimmin. Pakkaussuunnittelussa pitää huomioida tuotteen koko, muoto, koostumus ja säilyvyys sekä pakkauksen elinkaari.

Tuotteesta riippuen ensisijainen pakkaus voi olla hyvin erilainen.

Esimerkiksi limsalle virvoitusjuomatölkki on ensisijainen pakkaus, koska se on ensisijainen tapa kuljettaa limsaa mukanaan. Mutta myös kuulokkeet sisältävä aaltopahvilaatikko on ensisijainen pakkaus, koska se on ensisijainen tapa ostaa kuulokkeet.

Pakkaus rakentaa brändiä ja antaa tietoa

Pakkauksen tärkeä tehtävä on kiinnittää ostoskärrynsä kanssa vaeltavan kuluttajan huomio. Pakkaus on tehokas media, sillä asiakas on jo virittynyt vastaanottamaan sen välittämät viestit.

Pakkauksen visuaalinen ilme luo mielikuvaa ja antaa informaatiota. Materiaalivalinta kertoo paljon yrityksen arvoista.

Kun kaupassa kävijä on saatu poimimaan tuote hyllystä, on annettava hänen kaipaamansa tieto selkeästi. Mikä tuote tämä on? Miksi tämä on parempi kuin tuo toinen vastaava tuote? Miten tämä tekee elämästäni mukavampaa?

Jos yhteys syntyy, kuluttaja on jo lämmennyt ostamiselle ennen kuin hän katsoo hintaa. Pakkaus saattaa näkyä asiakkaasi arjessaan pitkäänkin, ja hyvä pakkaus houkuttelee ostamaan uudelleen.

Haluatko tietää lisää tai saada tuotteen käyttöön?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun

Arttu Saastamoinen

Toimitusjohtaja, yrittäjä

arttu.saastamoinen@seven-1.com
050 077 9090

Jaa:

Muut palvelut

Skip to content