Lapin ammattikorkeakoulu

 

Erottuva yritysilme herättää luottamusta

Lapin ammattikorkeakoulu syntyi vuoden 2014 alussa Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakouluista. Uudessa yksikössä on kuusi koulutusalaa, joita johdetaan ja kehitetään neljänä osaamisalana. Uusi oppilaitos tarvitsi yksilöllisen ilmeen kertomaan koko organisaation tarjonnasta ja identiteetistä. Ilmeen tavoitteena oli tuoda esiin koulun omaleimaisuutta, erottaa se muista oppilaitoksista ja saada aikaan luottamusta kohderyhmissä.

Markkinoinnin suunnittelu lähtee strategiasta

Seven-1 lähti liikkeelle ammattikorkeakoulun strategiasta. Pääkohderyhmänä ovat lappilaiset ja visiona on olla edelläkävijä, joka osaa hallita pohjoisen ääriolosuhteita. Seven-1 tutki, mikä on lappilaisten tunnustamaa pohjoisuutta ja pääsi selkeään näkemykseen vastakohtaisuuksista, jotka ovat läsnä napapiirin luonnossa ja ihmisissä. Lappilainen on liekeissä pää kylmänä, intohimoinen mutta toimii harkiten. Hän on arktisten olojen asiantuntija, pärjää kuumassa ja kylmässä, pimeässä ja valossa, hiljaisuudessa ja hulinassa. Ja kääntää olot voitoksi, saa niistä menestystekijän. Seven-1 kiteytti lappilaisen koulun persoonan, sydämen ja kestävyyden sloganiin Pohjoista tekoa. Se halusi koulun puhuttelevan kohderyhmiään minä-muodossa:

Olen tuli. Olen jää. Olen myrsky. Olen tyven. Olen luja ja herkkä. Olen pohjoista tekoa.

Suunnittelijat toivat vastakohtaisuudet myös visuaalisuuteen. Värimaailmassa ne näkyvät punaisen lämpönä ja turkoosin viileytenä.

Bränditarina luo tuloksia

Seven-1:in suunnittelemilla työkaluilla muodostui Lapin ammattikorkeakoululle tuloksellinen bränditarina. Kohderyhmät ottivat tarinan omakseen, hakijamäärä nousi ja koulu pystyy hyödyntämään brändielementtejä jatkossakin.

”Itse opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru kehui brändivalintojamme. Aivan erityisen tyytyväisiä olimme alun perinkin sanalliseen bränditarinaan ja hyvin se on toiminut myös myöhemmässä käytössä ja sovelluksissa. Henkilökunta alkoi ilahduttavan nopeasti kokea ilmeen omakseen ja tutuksi. Tämä kävi ilmi toukokuussa tehdystä henkilöstökyselystä.”

Heli Lohi, tiedottaja, Lapin ammattikorkeakoulu.

Oletko sinä pohjoista tekoa?

Kun Seven-1 oli luonut ilmeen ja tarinan, se teki ammattikorkeakoulun kanssa suunnitelman lanseerauksesta. Sisäinen markkinointi nousi merkittävään rooliin ja henkilöstö sai tutustua brändiin, ennen kuin se julkistettiin.

Olen syntynyt 1.1.2014 Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakouluista. Niitä ei enää ole, mutta kaikki tietämys jatkuu minussa. Sinulla on vain minut, mutta minä olen pohjoista tekoa.

Sisäisen markkinoinnin jälkeen oli hakukampanjan aika. Kampanja oli osa uuden brändin lanseerausta ja kysyi

”Oletko sinä pohjoista tekoa”.

Lapin AMK on olosuhteiden sankari, esimerkki siitä miten menestytään olosuhteiden ansiosta, ei niistä huolimatta. Tästä kokemuksesta kertyy tietoja, taitoja ja elinvoimaa jaettavaksi myös toisille. Pohjoisuudelle on kysyntää muuallakin.

Hakukampanjan lisäksi Seven-1 hyödynsi ammattikorkeakoulun ilmettä ja tarinaa kaikissa toteuttamissaan viestinnän työkaluissa, muun muassa videon ideassa ja käsikirjoituksessa, radiomainoksessa, sosiaalisen median työkaluissa, kuvissa, give awayssa, sähköposti-, Word- ja PowerPoint-pohjissa sekä verkkosivustolla.

Ota yhteyttä,

niin laitetaan kahvi tippumaan. 

016 318 477
posti@seven-1.com

Suosiolankatu 1
FI-96100 Rovaniemi, Finland
Norppakuja 3 B 6
FI-02260 Espoo, Finland

Suosiolankatu 1
FI-96100 Rovaniemi, Finland
+358(0)16 318 477
posti@seven-1.com
Norppakuja 3 B 6
FI-02260 Espoo, Finland
+358(0)44 515 9266
jaana.minkkinen@seven-1.com