Someanalytiikka auttaa parantamaan markkinoinnin tuottavuutta. Seven-1 palvelee analytiikkatyökalujen käytössä.

Someanalytiikka

Ymmärrät kohderyhmääsi syvemmin ja parannat jatkuvasti markkinoinnin tuottavuutta

Some kuulemma tietää meistä vaikka mitä. Niinpä se tietää myös asiakkaistamme. Hyödynnä someanalytiikka ja tuota sisältöä, joka osuu ja uppoaa.

Saat Seven-1:ilta palvelua someanalytiikan hyödyntämisessä:

  • Analytiikan seuranta ja raportointi eri kanavissa. Seuraamme puolestasi kampanjoiden, profiilien ja sivujen analytiikkaa. Niiden tuottaman tilastotiedon valossa teet parempia päätöksiä sosiaalisen median markkinoinnista.
  • Seuraat koko digimarkkinointiasi yhdessä paikassa. Onko yritykselläsi useita somekanavia ja eri analytiikkoja? Seven Dash -palvelu linkittää kaikki sähköisen markkinoinnin seurantatyökalut samaan näkymään. Saat raportit sähköpostiisi silloin kun sinulle sopii.
  • Meta-pikselin asennus verkkosivuillesi. Meta-pikseli on koodinpätkä, joka kerää tietoa mainoksistasi verkkosivuille klikanneista. Saat tietää, mikä kohderyhmä on vastaanottavaisin mainoksillesi. Meta-pikseli mahdollistaa uudelleenmarkkinoinnin: voit kohdistaa mainoksia verkkosivuillasi vierailleille.

Mitä someanalytiikka kertoo?

Eri somealustoilla on omat analytiikkansa, mutta periaatteet ja seurattavat asiat ovat samansuuntaisia hieman eri nimillä.

Alustojen keräämän datan avulla saat selville, minkä tyyppinen sisältö (ja missä kanavassa) iskee eniten ja edistää tavoitteitasi:

  • Ketkä ovat vastaanottavaisinta kohderyhmääsi ja mitkä sisällöt kiinnostavat heitä eniten?
  • Minä viikonpäivinä ja mihin kellonaikaan sinun kannattaa julkaista?
  • Miten tietty kampanja onnistui tavoitteessaan?
  • Miten tietty julkaisu onnistui tavoitteessaan näyttökertojen, tallennusten ja muiden mittarien valossa?
  • Millä julkaisutyypeillä tavoitat haluamasi kohderyhmät?

Bisnesmaailman somena LinkedIn tarjoaa yrityssivuille omaa, erityisesti BtoB-markkinointia hyödyttävää analytiikkaa.

Näet sekä seuraajien että vierailijoiden ammatillisen taustan yrityksen koosta ammattiin ja virkaikään. LinkedInin analytiikka vieläpä näyttää, kun joku alkaa seurata sivuasi jonkin julkaisun perusteella. Kultakaivos somesisällön tuotannolle ja kohdentamiselle!

Voit vakoil… eikun benchmarkata samankaltaisia yrityksiä Companies to track -osiossa. Miten sinun yrityksesi menestyy LinkedInissä kilpailjoihin verrattuna? Mitä voisit oppia muilta?

Jos työntekijät ovat merkinneet yrityksesi työnantajakseen, voit mitata myös työntekijälähettilyyttä (employee advocacy) ja auttaa heitä viestimään yrityksestäsi.

Mitä lukuja kannattaa katsoa someanalytiikassa?

Someviestinnän mittareita ovat esimerkiksi seuraajien määrä, tykkäämiset ja muut reaktiot, kommentit, sivuvierailut, jakamiset ja näkyvyys.

Sydämiä ja yläpeukkuja on kiva saada. Älä kuitenkaan pahoita mieltäsi, jos niitä ei tule. Monikaan ei tykkää yritysten julkaisuista (vaikka oikeasti tykkää tosi paljon). Siksi pelkät tykkäykset ovat huono mittari, oletko saavuttanut somemainonnan tavoitteet.

Mitä lukuja sinun pitäisi sitten katsoa? Se riippuu tavoitteistasi.

Haluatko lisää myyntiä tai liidejä vai kenties tunnettuutta brändille? Näiden onnistumisesta kertovat esimerkiksi konversiot, tavoittavuus tai liikenne verkkosivuillesi.

Ostos on vilpittömin sydän.

Aina et tarvitse ostajia etkä edes verkkosivukävijöitä. Brändin tunnettuuskampanjan paras mittari voi olla esim. tavoittavuus: moniko silmäpari on nähnyt mainoksesi.

Tähän liittyen haluamme muistuttaa, miten tärkeä onkaan johdonmukainen yritysilme. Kun hankit yritysilmeesi kerralla Suosio-pakettina, sinun on helppo pitää brändisi yhtenäisenä ja tunnistettavana kaikkialla.

Tykkäyksilläkin on merkitystä – kiinnostavalla sisällöllä saat enemmän näkyvyyttä

Julkaisuun sitoutuminen Facebookissa tarkoittaa tykkäämisten, jakojen ja kommenttien määrää. Sitoutumisaste määrää julkaisun ja sivun näkyvyyden. Etenkin juuri Facebook innostuu reaktioita herättäneistä julkaisuista ja suo niille enemmän näkyvyyttä.

Mitä parempi sivusi sitoutuneisuusaste on, sitä helpommin saat näkyvyyttä jatkossakin. Someanalytiikka antaa sinulle tutkittua tietoa, mikä on toiminut erityisen hyvin. Kerää vinkit korvan taa ja ideoi lisää samanlaista.

Makea voitto ovat myös sivun näyttökerrat (Facebookissa) ja vierailut profiilissa (Instagram). Se tarkoittaa, että olet saanut ihmisiä irtoamaan omasta feedistään tutustumiskäynnille yrityksesi profiiliin. Kiinnostusta tositarkoituksella! Yleensä omasta janasta ei klikkailla minnekään.

Mikä se Meta-pikseli on mitä sillä voi tehdä?

Meta-pikseli on vähän laaja-alaisempi someanalytiikka, sillä se kerää dataa sekä sometilisi että verkkosivujesi tapahtumista.

Meta-pikseli on Metan (eli Facebookin ja Instagramin) tarjoama maksuton seurantakoodi, joka asennetaan verkkosivuillesi. Pikseli kerää tietoa, mitä kävijät tekevät verkkosivuillasi ja lähettää tiedot Metalle. Voit seurata, miten mainostasi klikanneet toimivat verkkosivuillasi.

Pikseli rekisteröi esimerkiksi ostot, tuotteiden lisäämisen ostoskoriin, yhteydenottolomakkeen lähettämisen ja tietyllä sivulla käymisen.

Tiedon avulla mittaat Facebook- ja Instagram-mainostesi tehoa ja kohdistat niitä otollisimmalle yleisölle. Pikseli muistaa mainoksiisi reagoineet, joten voit tehdä näille vastaanottavaisiksi osoittautuneille henkilöille oman, juuri heille suunnatun uudelleenmarkkinointikampanjan. Kohderyhmän voivat olla esimerkiksi tiettyä tuotetta verkkokaupassasi katsoneet.

Ihmisen pitää kohdata brändisi useita kertoja, ennen kuin hän on valmis ostamaan. Käytä siis tilaisuus tavoittaa samat ihmiset uudelleen. Aina on helpompaa houkutella asiakkaaksi joku, jolle yrityksesi on jo tuttu kuin käydä kylmiltään kiinni vieraaseen ihmiseen.

Meta-pikseli kannattaa asentaa verkkosivuille, vaikka ensimmäisestä somekampanjasta ei olisi vielä mitään tietoa. Pikseli kerää verkkosivukävijöistä valmiiksi dataa, joka siivittää sinut etumatkalle, kun aloitat mainonnan Facebookissa tai Instagramissa. Datan avulla Meta tavoittaa nopeammin parhaat potentiaaliset asiakkaasi.

Jos someanalytiikka ja muu someviestintä tuntuu vievän liikaa aikaa, ota yhteyttä. Laitetaan sinullekin tuo Seven Dash -palvelu, niin homma helpottuu selvästi.

Haluatko tietää lisää tai saada tuotteen käyttöön?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun

Arttu Saastamoinen

Toimitusjohtaja, yrittäjä

arttu.saastamoinen@seven-1.com
050 077 9090

Jaa:

Muut palvelut

Skip to content