Web-analytiikka verkkosivullesi. Seven-1 asentaa ja tulkitsee.

Web-analytiikka

Tunne verkkosivujesi kävijät ja onnistu markkinoinnissa

Web-analytiikka eli verkkosivujen kävijäseuranta tuottaa sinulle tilastotietoa verkkosivujesi liikenteestä ja toimivuudesta sekä kampanjoidesi tehosta.

Kivijalkamaailmassa ihmisen polkua ensikohtaamisesta vakioasiakkaaksi on hankala mitata. Verkossa ostopolku on mahdollista kartoittaa joka askeleella ja raivata turhat kivet tieltä kohti kassaa web-analytiikan avulla.

Verkkosivustollasi tulee olla ainakin yksi asia, jonka tekemiseen ohjaat kävijää. Se voi olla ostos, yhteydenotto, uutiskirjeen tilaaminen, tapahtumaan ilmoittautuminen jne. Näitä sanotaan konversioiksi. Kun kävijä vaikkapa tilaa uutiskirjeesi, tapahtuu konversio. Jee!

Verkkosivujen analytiikan tehtävä on auttaa kehittämään sivustoa niin, että se tuottaa mahdollisimman paljon haluamiasi konversioita.

Web-analytiikkatyökaluista käytetyin on Google Analytics, jonka käyttö on ilmaista.

Saat Seven-1:ilta apua Google Analyticsin (GA4) käyttöönotossa ja tulkinnassa:

 • Google-tilin perustaminen tarvittaessa
 • Google Analyticsin asentaminen verkkosivuillesi
 • Google Analytics -koulutus käytön aloittamiseen
 • Nykytietojen analysointia hakukoneoptimoinnin tueksi
 • Ajastettua raportointia sivun vierailijoista valitsemillesi henkilöille

Google Analytics kerää verkkosivustoiltasi anonyymejä tietoja kävijöiden toiminnasta jokaiselle sivulle asennettavan seurantakoodin avulla. Google Analytics koostaa havaintonsa raporteiksi sekä antaa vinkkejä ja suosituksia.

Web-analytiikka tuottaa dataa, jonka avulla tavoitat ja sitoutat niin nykyiset kuin uudet asiakkaat

Kylmän numerotiedon takana on ihminen – sinun ostava tai ostamista harkitseva asiakkaasi. Web-analytiikan tuottaman tiedon ansiosta tunnet hänet tarkemmin. Pystyt kehittämään sivustoasi ja myyntiäsi palvelemaan heitä mahdollisimman hyvin.

Verkkosivujen analytiikka kertoo esimerkiksi:

 • Millainen sisältö kiinnostaa yleisöäsi eniten?
 • Mistä ja miten tavoitat potentiaaliset asiakkaat?
 • Mitkä mainokset toimivat parhaiten?
 • Onko verkkosivuilla jotain, joka vaikeuttaa asiakkaaksi alkamista?
 • Mistä sivuillesi tulee eniten liikennettä?
 • Kauanko kävijät viipyvät verkkosivuillasi?
 • Mitkä ovat sivustosi suosituimmat sivut?
 • Moniko tekee ostoksen tai tilaa uutiskirjeesi?

Muutama muistettava asia web-analytiikan numeroista

Ei määrä vaan laatu. Yläpeukkua vuolaalle kävijävirralle – mutta ovatko he niitä, joista todennäköisimmin tulee asiakkaitasi? Pieni mutta uskollinen kävijäjoukko juuri oikeaa porukkaa on tuottavampi kuin tuhatpäiset määrät Internetin ohikulkijoita.

Palaavat ovat parhaita. Uusia kävijöitä on kiva saada, mutta vielä herkullisempi luku on palaavien kävijöiden määrä. Se kertoo, että verkkosivustosi sisältö kiinnostaa heitä. Web-analytiikkaa näyttää, mitkä sivut vetävät eniten. Panosta siis niihin ja tarjoa vakiokävijöille heitä kiinnostavaa luettavaa ja katsottavaa koko ostopolun varrelle.

Pikainen poistuminen ei ole aina paha. Jos kävijät lähtevät sivuiltasi heti pois (korkea bounce rate), se ei välttämättä tarkoita, että sivu olisi huono. Sivu ja kävijä eivät vain sopineet toisilleen. Olet houkutellut sivustollesi väärät tyypit, joihin ei kannata markkinointipaukkuja satsata. Kun tavoitat oikeat, he jäävät sivulle kuin kissa maitokupille. Joillakin sivuilla nopea käynti on vain plussaa, esimerkiksi verkkokaupan kassasivut. Kassa toimii silloin ongelmitta. Sivustolla keskimäärin vietetty aika vaihtelee myös eri toimialojen välillä.

Web-analytiikan ansiosta ei tarvitse arvailla, vaan tiedät tarkalleen ja teet päätöksiä datan pohjalta. Voit testata, mitkä sisällöt uppoavat kävijöihin parhaiten.

Seven-1 palvelee sinua myös verkkosivujen sisällöntuotannossa ja hakukoneoptimoinnissa. Niiden ansiosta tavoitat asiakkaasi tehokkaammin, ja web-analytiikkakin näyttää iloisempia lukuja. Ilmeen yrityksellesi ja verkkosivuillesi saat tehokkasti Suosio-brändityökalullamme.

Haluatko tietää lisää tai saada tuotteen käyttöön?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun

Arttu Saastamoinen

Toimitusjohtaja, yrittäjä

arttu.saastamoinen@seven-1.com
050 077 9090

Jaa:

Muut palvelut

Skip to content